زینت و افتخار مومن در بیان امام صادق| اگر انسان وارسته شود خیر او عالمگیر خواهد شد
به گزارش خبرگزاری رسا، جلسه درس اخلاق حضرت آیت الله جوادی آملی این هفته در مسجد احمدآباد دماوند با حضور جمعی از طلاب و علاقهمندان معارف الهی برگزار شد.
در این سخنرانی حضرت آیت الله جوادی آملی،با اشاره به فرارسیدن ایام شهادت امام صادق(ع)، ضمن تسلیت شهادت آن امام همام، به روایت نورانی از آن حضرت در بیان زینت و افتخار مؤمن اشاره کرده و بیان داشت: در آستانه شهادت امام ششم امام صادق(ع) هستیم وجود مبارك آن حضرت فرمود: سه اصل است كه مایه افتخار مؤمن و زینت دنیا و آخرتِ اوست: اول نماز شب و نگهداشتن پایان شب است. نماز شب چون یك نشئه جدایی دارد در قرآن فرمود: ﴿إِنَّ ناشِئَةَ اللَّیْلِ هِیَ أَشَدُّ وَطْئاً وَ أَقْوَمُ قیلاً﴾ پایان شب موقع سحر زمزمهٴ خوبی است كه بنده با خدای خود داشته باشد، هم استراحت كرده است و هم مانع بیرونی نیست، لذا نماز شب كه بر وجود مبارك پیغمبر(ص) لازم بود بر ما مستحب مؤكّد است، این فخر ماست این زینت ماست.
وی ادامه داد: دوم یأس از آنچه در دست مردم است؛ بدین معنا که هیچ طمعی نداشته باشیم كه آنچه در دست دیگران است به ما برسد اگر مال میخواهیم آن همتمان بلند باشد كه از منبع بخواهیم، همان خدایی كه به او داد به ما هم میدهد. راه ما به خدا نزدیكتر از راه دیگران باشد، چرا از دیگران كه ماندهٴ آنهاست و خوردهٴ آنهاست انسان طمع داشته باشد؟! سوم هم ولایت اهل بیت(ع) است، که شیعه باشد و پیرو قرآن و عترت باشد.
حضرت آیت الله جوادی آملی در ادامه با اشاره به آیات نورانی قرآن كریم به بیان بهرهگیری كامل انسان از عمر خود و فضیلت نماز شب پرداخت و تصریح كرد: مطلب اساسی كه قرآن به ما آموخت فرمود شما این سرمایهای كه خدا به شما داده به نام عمر، این را در بامداد و شامگاه صرف سخن با او بكنید، چون او یك قطره آب را به این صورت در آورد الآن صدها دانشكده پزشكی است كه میخواهند همین یك مشكل را حل كنند، هنوز بدن ما را نتوانستند حل کنند، بسیاری از بیماریها هنوز كشف نشده، بسیاری از بیماریهای كشف شده دارویش كشف نشده این تازه برای بدن است روح كه حساب دیگری دارد. خب چرا با او سخن نگوییم؟! او كه فرمود من از هر كسی به شما نزدیكترم. شما یك بامداد و شامگاه وقت دارید، نیمروز وقت دارید اینها را صرف گفتگوی با او بكنید. رفیق میخواهید او، دوست میخواهید او، همراز میخواهید او، همه كار به دست اوست؛ بامداد، شامگاه، بین بامداد و شامگاه، نیمروز به نام خدا آن وقت چنین جامعهای نه بیراهه میرود نه راه كسی را میبندد.
وی بیان داشت: مطلب اساسی كه دین به ما گفته این است که قبل از اینكه بروید از چین یاد بگیرید، حرفهایتان را به چین بزنید؛ درست است كه فرمود: «اطلبوا العلم ولو بالسین»اما معنایش این نیست كه از آنجا یاد بگیرید اول فرمود یك چیزی یادشان بدهید بعد فرمود اگر حرفهای خوبی دارند یاد بگیرید. قبل از اینكه به ما بگوید برو یاد بگیر، به ما گفت برو یاد بده؛ پیامبر به وجود مبارك حضرت امیر فرمود تو برو یمن، تو اگر بتوانی یك نفر را هدایت كنی، یك نفر را زنده كرده ای؛ تمام كُره زمین را به تو بدهند به اندازه زنده كردن یك آدم نیست! فرمود یا علی میدانی ارزش نجات دادن یك انسان بیش از ارزش آسمان و زمین است چون این یك موجود ابدی است.
استاد برجسته درس خارج حوزه علمیه قم تصریح کرد: ما چنین جامعهای هستیم. انسان یك روحی دارد كه این آسمان و زمین در كنار گوشه او یك گوشه جا میگیرند اگر انشاءالله وارسته شد خیرِ او عالمگیر خواهد شد اگر خدای ناكرده آلوده شد این غدّه بدخیم در این فضای باز برای همه جامعه بدخیمی به بار میآورد و الان این دستگاه حقیقی در دست است و ما باید به دیگران پیام خود را برسانیم./۱۳۲۳/د۱۰۳/ق